Állat és Ember - Yorkie fajtamentés

Yorkie fajtamentés


2019-01-12 - Kiskóc- gazdikereső lett :)
 

bekerült: 2018-10-18
honnan: Illatos
faj: kutya
fajta: Yorkshire terrier
ivar: kan iv.
született: 2008-03-23
10 éves 10 hónapos
szín: acélkék-cser
méret: kicsi 2 kg
Kiskóc 2008 márciusában született ivartalanított, oltott, chipezett és szívféreg-negatív apróság: legfeljebb 2,0 0 kg, ha épp jó súlyban van.
Az Illatos Úti Ebrendészeti Telepről került hozzánk, a telep jogfenntartással adta ki súlyos börbetegsége és egyéb problémái miatt.
Szerencsére a betegségek letudható része már a múlt: igen makacs MRSP-fertőzésből gyógyult. A fajtának és korának megfelelően sajnos légcsöve nem az igazi: közepes mértékű légcsőszűkülete van, ha felhergeli magát, befulladhat, e miatt állandóan gyógyszerezni kell. Fél szemét sajnos – szintén yorkieknál szériabetegség – a szakorvosi kezelés ellenére elveszítette befelé lágyuló szaruhártya fekély miatt. A másikkal még lát, ám kezdődő szürkehályog figyelhető meg rajta.
Kiskóc – nevét bekerülésekor nem éppen ápolt frizurájáról illetve méretéről kapta - végtelenül emberközpontú, szeretetre és figyelemre vágyó apró öregapó. Nagyon ragaszkodó természetű, bújós, simi kérő, ölbe mászó kutyácska. Más kutyákkal remekül kijön. Szereti irányítani őket, elhiszi, hogy a 2,0 kilójával is ő a főnök de mindezt nagyon viccesen és agresszió nélkül teszi. A cicákkal is barátságot ápol. Játékos, felszabadult, vidám kis lény. A pórázt ismeri, légcsőszűkülete miatt csak hámot hordhat. Szívesen autózik, nyugodtan utazik. Szobatiszta, nem rongál, picit jelez de nem ugat feleslegesen. A nap nagy részében alszik vagy pihen. Kedvencei a puha párnák. Ha épp nem alszik, fergetegeseket játszik, különösen az apró plüss játékok inspirálják. Nagyon szereti a pocakját, imád enni. Hiányos fogacskái miatt már nehezen rág es tépni sem tud, ezért figyelni kell az étkezésére.
Fél szemét sajnos – szintén yorkieknál szériabetegség – a szakorvosi kezelés ellenére elveszítette befelé lágyuló szaruhártya fekély miatt
Olyan családot keresünk számára, ahol anyagilag és törődésben is tudják vállalni gyógyszerezését, szemkezeléseit. Örömmel költözne olyan családba ahol ember- és állattársasága egyaránt van. Szereti, ha foglalkoznak vele, játékos is, ezért olyan családot szeretnénk neki, ahol a közös játék a gazdi számára is öröm, akárcsak Kiskóc szeretete és ragaszkodása. Hiába játékos, gyerek mellé nem mehet, mert a játék időtartamát, idejét kora miatt már neki kell meghatároznia, és nem a játszópajtijának Kedves, szórakoztató társat kap benne, aki családjába fogadja. „Macska nem akadály, ám a szememet hagyja békén” jeligére várja menedzserénél – Takács Kati, kasznakata@gmail.com, tel.: 06 70 223 64 76 - a bemutatkozó leveleket, érdeklődéseket.


videó: https://youtu.be/AmsgK2fnL4Y