Állat és Ember - Yorkie fajtamentés

Yorkie fajtamentés


2018-12-26 - Missy - gazdis
 

gazdira talált 2017-04-11
bekerült: 2017-02-12
honnan: gazdától
faj: kutya
fajta: Yorkshire terrier
ivar: szuka iv.
született: 2010-06-21
szín: acélkék-cser
szőr típus: félhosszú
méret: kicsi
2 kg
leírás: Missy 2010. január 21-én született ivartalanított, szívféreg-negatív, oltott, chipezett, 2 kg körüli súlyú yorkshire terrier kislány. Családból került hozzánk, betegség miatt.
Előéletéről annyit tudunk, hogy „rossz helyről hozták el”, tehát a család, amelyik leadta, nem az első családja volt. Az előzmények nem hagytak rajta nyomot.
Missy nagyon helyes kislány. Kulturált, vidám, pörgős. Imádja az életet, így mindennek örül, ami körülötte zajlik, legyen az játék, felkelés, lefekvés, simi, a napfény, az evés, vagy a fű. Rettentő szerencsés természetű, a többi kutyával kivétel nélkül kijön, legyen kicsi vagy nagy, fiú vagy lány. Bár nagyon apró, nem gázolják le, partnernek tekintik, és mert vagány, beveszik a játékba is, de úgy, hogy vigyáznak rá.
Mindent teljes lelkesedéssel csinál, de sohasem úgy, hogy a másik „érdekszféráját” sértse. Határozott, öntudatos kislány, ám sem a határozottság, sem az öntudat nem buzog túl benne, ami pedig az ilyen picikéknél nem ritka.
A kutyatudományból: eminens. Tudja, hogy mit szabad, mit hogyan kell csinálni egy kutyának, azaz szobatiszta, a lakást nem cincálja szét, pórázon gyönyörűen közlekedik. Természetesen: ágyba kutya.
Olyan családot keresünk a számára, ahol „történnek dolgok” (kirándulnak, üdülni járnak, társaséletet élnek) és ő ennek részese lehet. Fontos számára, hogy „jegyezzék”, azaz tagja legyen a családnak, ne csupán felhúzható nyünyükének nézzék, lévén, nem az: igazi kis társas lény, akinek ebben a vonatkozásban igényei is vannak, és szüksége az oda-vissza kommunikációra. Ennek megfelelően, nem lenne szerencsés, ha 8-10 órát egyedül kellene töltenie. Ez csak akkor menne neki (talán), ha kutyatársa is lenne. Csendes, visszafogottabb gyereknek 6 éves kortól jó társa lehet.