Állat és Ember - Yorkie fajtamentés

Yorkie fajtamentés


2019-02-28 - Terra - gazdis
 

Kezdődjön jól, jó hírrel a napotok! A mienk ugyanis tegnap nagyon kellemesen végződött: elköltözött tőlünk és birtokba vette jól megérdemelt családját Terra, így testvére?/anyja? Tutti után ő is révbe ért: úgy gondoljuk, hogy a számára tökéletes helyre került. Nagy-nagy szeretettel fogadták úgy a szülők, mint a lányok. Neki az előző élete után (mozgáskorlátozott gazdájával be voltak rekesztve egy pici helyre, a világból, az életből semmit sem kapott és látott) két kisgazdi, aki vele foglalkozik, őt imádja, maga a mennyország, ahogy a gazdikkal jövés-menés a kalandok kiapadhatatlan sorozata lesz.
Sok boldogságot kívánunk a családnak új tagjával együtt! Köszönjük csapatunk tagjának, Orsolya Malustyiknak is, hogy addig jó anyukája volt Terrának!

gazdira talált 2019-02-28
bekerült: 2018-09-14
honnan: Vecsés, gazdától
faj: kutya
fajta: keverék kev.
ivar: szuka iv.
született: 2016-01-01
szín: ordas
szőr típus: hosszú
méret: kicsi
4 kg
leírás: Terra 2016 januárjában született, szívféreg-negatív, chipezett, 3 oltással rendelkező, ivartalanított yorkie keverék kislány
2018 augusztusában került a gondozásunkba, költözés miatt, altatás elől, gazdáktól, anyjával?/testvérével? Tuttival egyetemben.
Terra sokat nem látott az életből addig, mozgássérült, mélyszegénységben élő gazdája sétáltatni, állatorvoshoz hordani nem tudta, így életében nem volt oltva az előtt, hogy hozzánk került. Csak „voltak” ők ketten. Vegetáltak. Nem bántották, de nem is szeretgették őket. Voltak, mert a szomszédoknak is voltak kutyái, a lakásba is beengedték, enni is kapták, ám ennyi. Fésű, füdetés: ismeretlen volt a számukra.
Alapdolgokat nem tudtak (gyere, nem szabad). Ahogy Tutti is, Terra is áldott jó természetű kiskutya. Alkalmazkodó, igyekvő és szeretetre vágyó. Ezek így együtt pont elegendőek is ahhoz, hozzátéve, hogy igen jóeszű, hogy álomkutya legyen: Ha ezt mondjuk férfire lefordítjuk: nem nőzik, nem dohányzik, nem veri a feleségét, azaz olyan dolgok halmaza lenne, amit nem csinál valaki. Valóban, Terra semmi rosszat nem csinál, nagyon gyorsan megtanulta mit szabad, mit nem. Ettől azonban nem lesz az unalmas jófiú/jó lány, csak tökéletes. Jó vele lenni, tud adni mindig egy mosolyra valót, egy kis kedvességet, egy jó indulást a napnak, ha megpuszil, és azzal ébreszt. Egyszerűen elindul az ember keze, hogy megsimogassa. Az odaadása, kedvessége megható.
Tud azonban ő vidám pörgős is lenni – ha lehet: hancúrozni az udvaron, bunyózni a társakkal, vagy csak összebújni velük. Nagy falkában, majd kisebben élt, vitája soha, senkivel nem keletkezett.
Olyan családot keresünk neki, ahol szívesen foglalkoznak vele, gyerekek szeretgetik, vagy kutyatársa lenne. vagy – ideáli esetben - mindkettő kevés időt töltene, egyedül és az együtt töltött idő valóban aktív. Sokat kell pótolnia az életből.