Állat és Ember - Szösszenetek

Szösszenetek


Nyaralás Horvátországban
 


Kutyás nyaralás Horvátországban, 2019

KUTYAJÓ képeket találtam a tavalyi nyaralásunkról, Horvátországban voltunk immár két gyerekünkkel, tavaly májustól ugyanis jól „megkutyásodtunk”. Manócskánknak tesója lett egy gyönyörűséges szívrabló kiskutya, Cliff. Így most két felnőttet két kutya tart egyensúlyban.
Fantasztikus kalandokat lehet megélni, ha kutyával mentek nyaralni. Horvátországban nagyon sok kutyabarát hely van, apartmanok, szállodák és bungalók. Csodálatos a tengerpart és az ország. Isztriától égészen észak Dalmáciáig jártunk már szebbnél-szebb helyeken.
A kutyagyerekek imádnak mindent, hiszen rendkívül alkalmazkodók és Ők is érzik, hogy szívesen látott vendégek. Mindenhol figyeltek ránk, ahogy beértünk egy vendéglátóhelyre, kérés nélkül hozták a vizet nekik. Tehát Ők is teljes értékű vendégnek számítottak. Ezért természetesen a szállásokon ugyanúgy fizetni kell éjszakánként / kutyánként 5 eurót (2019-es ár).
A kedvencek a szállodák éttermeibe ugyan nem vihetők be, viszont a fedett teraszos helyeken szívesen látják Őket. Nyilván ott is vannak szabályok, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelni.
A strandok kialakítására jellemző, hogy már pár éve elkülönítik a kutyás fürdőhelyeket, ami szerintem jó dolog, nem tapasztaltunk hátrányt semmiben. Sőt, előnye is van, hiszen nem lógsz bele a szomszéd aurájába. Érdemes figyelni, hogy a strandnál van-e kihelyezve kutyát tiltó tábla, mert 1000 kuna a büntetés, ha megszeged a szabályt.
Természetesen sok dologra oda kell figyelni, ha együtt utaztok a házi kedvencekkel, én úgy vagyok vele, hogy soha nem hagynám itthon Őket, hiszen a szabadság eltöltése az egész családdal a legjobb dolog!
Hogy mi mindennel jár egy utazás megszervezése, mit érdemes magunkkal vinni, mire kell figyelni az idén, ezt hamarosan össze kell szednünk egy külön posztban, hiszen indul a nyaralási szezon!

(Lugosi Erika)